,,Путовања вас прво оставе без речи, а онда вас претворе у приповедача.“

(Ибн Батута, 1304 – 1369)

Дошло је лето. Распуст. Сви смо га већ жељно ишчекивали.

Распуст – време за оно што волимо. Време за читање, купање, дружења и… путовања!

Е, уколико сте од оних које ће пут сигурно негде одвести, немојте да се вратите са путовања без фотографија и сећања. На путовању се ужива, гледа, слуша, проба оно што код куће нема. Пуне се батерије. А када се вратимо, да све што смо видели не бисмо заборавили, слагање сличица, оловчица у руке, па на посао. Репортаже са путовања су најлепши део свих споменара и дневника овога света. Ред реченица, па ред фотографија, ред реченица, па ред… И сећаћемо се заувек. А уз то, бићемо и прави писци, приповедачи. Читајући те редове, моћи ћемо увек да се вратимо на места која смо једном обишли и на њима уживали.

Када се у септембру видимо поново, волела бих да прочитам неке ваше репортаже. Да уживам у местима које нисам имала прилике да видим. Наравно, најинтересантније приче са путовања ћемо поделити са свима који посећују наш сајт. Најинтересантније приче са путовања ће добити свој кутак.

Путујте, гледајте, слушајте, памтите, уживајте! И наравно, пишите!

Сада, прво, прочитајте једну репортажу која ме је одвела на  место на којем нисам била, али ћу ову дестинацију сигурно забележити у свој мали списак места која желим да посетим. Путница је Ксенија Потпара, ученица седмог разреда, и на последњем писменом задатку одвела ме је у Немачку. А како јој је тамо било, прочитајте и погледајте сами.

Обилазак баварског градића Амерланда и околине, Ксенија Потпара VII 4

 

 

ne_ide_mi_ljubav_dobro_170614

prvo_posadi_drvo_170614

bilo_jednom_170614

 

 

 

 

 

ovako_je_lako_170614

moji_ljubimci_170614

reci_sluze_da_se_druze_170614

zdrava_hrana_171014

zivot_je_lep_ne_budi_slep_091214